Formació per impulsar l’actuació dels psicòlegs en cas d’emergència

Diari Bon dia

DJ., 08/10/2015 – 23:55

Escrit per: M. F.

El Col·legi de Psicòlegs d’Andorra treballa amb la ferma voluntat de posar en marxa un equip de professionals que puguin actuar en cas de morts violentes o catàstrofes, per poder donar als ciutadans una atenció adequada. Per això ja fa un temps que es va crear la comissió d’emergències dins del col·legi i de cara a la setmana que ve es farà una formació dirigida als psicòlegs que volen adquirir “els coneixements, les eines i les estratègies per acompanyar eficaçment els treballadors d’emergència en les situacions d’exposició d’un esdeveniment traumàtic”.

Aquesta formació, tal com exposa Sònia Bigordà, membre de la comissió d’emergències del col·legi de psicòlegs, es duu a terme de manera paral·lela al treball que s’està fent perquè de manera conjunta amb el ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació es pugui establir un protocol que determini quina ha de ser l’actuació dels professionals de la psicologia davant una catàstrofe o emergència.

La formació, que porta per títol Tractar els esdeveniments traumàtics, acompanyar i gestionar les morts violentes: ajuda psicològica i suport psicosocial, compta amb la col·laboració de BancSabadell i dels bombers, i la duran a terme el president de l’Associació Europea de Psicologia dels Bombers (Aepsp), Sylvain Goujard, i el responsable de la secció de Psicologia del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, Pau Pascual. Es tracta, segons remarquen des del col·legi, d’una formació “sense precedents a Andorra en aquest camp”.

A més a més, la comissió d’emergències treballa en la realització d’una formació a tot el col·lectiu de psicòlegs amb l’objectiu que puguin estar formats per actuar en casos d’emergències i/o catàstrofes. La intenció seria crear una mena de torn d’ofici perquè els professionals puguin ser alertats i puguin intervenir quan hi hagi una emergència que requereixi la intervenció d’un psicòleg.

12/10/2015